24 March 2020

Homeschool in contextul Coronavirus

Salutare,

Suntem intr-o situatie fara precedent, in care ne vedem obligati sa accesam tot felul de platforme de scoala-la-distanta.
Toata treaba asta a cazut peste invatatori, profesori, studenti, elevi fara avertizare si fara a putea fi planuita cumva.
Probabil tot internet-ul e deja plin de sfaturi si ghid-uri de practica, imi dau si eu cu parea mea de 2 bani.
Vreau sa spun din start ca am interactionat cu Google Classroom pana in acest moment si am experienta numai cu copiii de scoala primara.

Treburile par simple: invatatorii/profesorii pregatesc conturi pentru elevi, fiecare isi creaza contul si intra in acest spatiu numit Google Classroom, de unde se pot inscrie la cursuri (folosind coduri de acces generate tot de profesori). Pana aici totul ok, unii parinti au avut ceva probleme dar nu cred ca sunt blocaje.

Cateva neajunsuri constatate:
 - materialele apar putin cam tarziu pe platforma
 - ele sunt in variate formate: formulare, prezentari PowerPoint, video, documente, etc.
 - am vazut formulare in format doc, problema e felul in care se poate face completarea lui (am vazut cazuri in care se completeaza printat si se retrimite poza)
 - la prezentari sunt sanse ca in cazul in care acestea au continut audio/video sa nu fie vazut de elev decat daca este incarcat in anumite programe
 - unele documente nu sunt formatate bine si apar destul de diferit cand sunt incarcate in diverse programe (Word, Google Docs, Libre Office, etc)

Ca parinte este putin frustrant sa te asiguri ca orice continut prezent in GClassroom ajunge sa fie vizualizat de elev. Problemele scaleaza cu numarul de copii gospodarie.

As da cateva sugestii pentru a bulversa cat mai putin copiii/parintii si pe oricine altcineva implicat in acest proces (sa fim seriosi copiii de scoala primara au educatie formala in acest sens ce tinde spre zero).
Daca tot suntem pe produse Google haideti sa nu mai folosim alte programe pentru a crea continut, astfel (nu m-au sponsorizat sa scriu asta dar oricum GClassroom face parte din GSuite)
In incheiere vreau sa precizez ca nu am vrut sa critic pe nimeni, doar sa ajut.
Lasati intrebari si comentarii daca aveti.